شیوه های آموزش املاء

ساخت وبلاگ

                

استفاده از برگه مچاله شده :
در اين روش کلمات کليدي را روي کاغذ نوشته و پس از مچاله کردن آن را در اختيار دانش آموزان قرار مي دهيم. دانش اموزان پس از خواندن کلمه مورد نظر به گروه هاي ديگر سرکشي مي کنند، تا کلماتي را که شبيه نوشته خودشان هست پيدا کنند و با گروه جديد يک جمله بسازند.

املاي آبي :
اين روش با استفاده از بطري هاي خالي سس، نوشابه يا قطره چکان و آب قابل اجراست. در اين روش دانش آموزان به حياط مدرسه برده مي شوند. کلماتي را معلم مي گويد و دانش آموزان با آب و فشار بطري کلمه مورد نظر را روي زمين مي نويسد.

املاي توپي :
کلمات کليدي يا مهم را روي کاغذي نوشته و روي توپي مي چسبانيم. هر بار توپ را به طرف يک دانش آموز پرت مي کنيم، او پس از ديدن کلمه با آن جمله اي مي سازد و آن جمله را به کل کلاس مي گويد.

کلمه گم شده :
چند کلمه را به صورت صحيح روي تابلو مي نويسيم، به دانش آموزان مي گوييم که به کلمات توجه کنند. يکي از دانش آموزان را از کلاس بيرون مي فرستيم و يکي از کلمات را پاک مي کنيم تا وقتي دانش آموز وارد کلاس شد، حدس بزند کدام کلمه پاک شده است و آن را مجددا بنويسد.

نوبت کيه؟
در اين روش بخش هاي هر کلمه و يا ترکيب ها را در کارت هايي نوشته و به دانش آموزان داده مي شود. آموزگار کلمه اي را نام مي برد. هر دانش آموزي که با کارتهايي که در دست دارد و مي تواند کلمه را بسازد بيرون مي آيد. يکي ديگر از دانش آموزان به صورت انتخابي يا داوطلب آن کلمه را روي تخته کلاس مي نويسد.

اسم – فاميل :
اين همان بازي قديمي است، با اين تفاوت که ستون ها کمتر است. در ضمن صداي اول کلمه موردنظر می باشد.

املاي مشارکتي
:
در اين روش املاگويي بايد هر گروه يک جمله را آماده مي کند و به ترتيب براي کليه دانش آموزان کلاس ديکته مي کند. بايد به اين نکته توجه داشت که، در هر گروه يکي از اعضا جمله را مي گويدو ديگر اعضا مي نويسند. يکي از اعضا نيز مي تواند به عنوان ناظر درست نويسي جمله گروه را کنترل کند.

روش مسابقه اي :
املا به روش مسابقه اي روش ديگري از نحوه املا گفتن به شمار مي رود. در اين روش چند دانش آموز تقريبا هم سطح انتخاب مي شود. ابتدا تخته کلاس را به دو يا سه قسمت تقسيم مي کنيم و سپس کلمه يا جمله اي توسط معلم گفته مي شود.

    املاي جاي خالي :
اين روش به دو صورت حذف کامل کلمه يا حذف بخشي از کلمه به صورت حروف قابل اجراست، بدين صورت که در يک متن از پيش تهيه شده بعضي از کلمات يا حروف را جا مي اندازيم، سپس از روي متن براي کلاس مي خوانيم و حتي کلمه اي هم که جا افتاده است توسط معلم قرائت مي شود. دانش آموزان پس از شنيدن کلمه جاي خالي را پر مي کنند.

املاي تصويري :
الف) تصاوير نيمه مجسم: دانش آموزان بايد واژه ها متناسب با هر تصوير را زير آن بنويسند.

ب) اجسام مجسم: تعدادي از وسايلي که دانش آموزان نوشتن کامل ان را آموخته اند روي ميز مي چينيم، تا دانش آموزان به صورت فردي يا با مشورت هم و به صورت گروهي املاي آن وسايل را بنويسند.

املاي مشورتي :
در اين روش اعضاي گروه در ساخت جمله و يا متن کامل املا شرکت فعال دارند. مي توانيم کلماتي را در اختيار گروه ها گذاشته تا با هم فکري جمله هاي معني دار و کامل بسازند.

استفاده از خميرهاي بازي در ديکته :
هر گروه از دانش آموزان حروف يا کلمه اي را با خمير بازي درست مي کنند و در معرض ديد ديگر گروه ها قرار مي دهند.
املاي صوتي :
در اين روش متن املا از شب قبل توسط معلم روي نوار کاست ضبط مي شود. موقع املاء اين نوار در کلاس پخش مي شود تا کودک متن را بنويسد. نکته اي که در اين جا قابل ذکر است، متن ضبط شده نبايد سريع و بدون تکرار باشد. همچنين براي تنوع بيشتر مي توان از صداي فرد ديگري براي انجام اين کار کمک گرفت.
استفاده از هر کدام از روش هاي املا گويي در بالا بستگي به تعداد دانش آموزان، سن دانش آموزان و عوامل ديگري وابسته است.

املای خوشه ای: یک کلمه ازدرس انتخاب وباصدای آخرآن دوکلمه نوشته وبعدخوشه هاراادامه داده تادیگرکلمه ای پیدانکنندوتکراری هم نباشد.

املای طبقه بندی:

 جدولی رسم کرده ودرآن اسامی، مکانها،کلمات تشدیددار،تنوین دارو...نوشته شود.

املای جشنواره ای:            

جشنواره ی کلمات جدیددرس رابرگزارمی کنیم.دانش آموزان کلمات جدیدراباخط درشت همراه باتزیین روی برگه نوشته وبالای سرگرفته به یکدیگرنشان می دهندکلمات غیرتکراری تشویق وتاچندروزبرگه هابه دیوارکلاس نصب می شوند.

 

املای سفره ای:

سفره یکبارمصرف پهن ودانش آموزان دورتادورآن نشسته و باماژیک، آبرنگ، گواش ،انگشت و...روی آن بنویسند.

 

املای کامل کردنی:

 معلم متنی راتایپ وتکثیرکرده و20کلمه ی دارای ارزش املایی رادرمتن حذف می کندودانش آموزان کلمات رادرجاهای خالی می نویسندوسپس آموزگارمتن کامل راخوانده ودانش آموزان تصحیح می کنند. 

 

املای ذهنی:

 معلم از چند روز قبل به فراگیران می گوید قسمتی از درس را بخوانند سپس در ساعت املاء از آنها می خواهیم یک بار دیگر از روی متن بخوانند وبعد بادقت متن رااز بر بنویسند.

چک لیست ریاضی فصل سوم...
ما را در سایت چک لیست ریاضی فصل سوم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mansorehsamadi بازدید : 153 تاريخ : دوشنبه 6 اسفند 1397 ساعت: 10:54